Moderatorzy: sztaba, Moderator, dedal
mac napisał(a):potwierdzam to samo zauważyłem co 2-3 miesiące powtórka z rozrywki co niektórych firmach w buszu.Zastanawia mnie co na to PIP?.
blacknumberone napisał(a):Many, nie pisz prosze wiecej takich bzdur jak powyzej. Od łamania praw pracownika nie jest PUP tylko PIP i sady pracy.. To samo dotyczy ogłoszen. To, ze urzednicy PUP nic nie robia to prawda. Jednak nie nalezy do ich obowiazkow weryfikacja ogloszen zamieszczanych przez innych, a tym bardziej branie za nie odpowiedzialnosci.
Dziwne wiec jest, ze powiedzieli Ci, ze zajma sie Twoim donosem skoro to nie ich dzialka. Sam rowniez powinienes wiedziec, ze udales sie z nim w niewlasciwe miejsce. Zapewne dzialales w dobrej wierze polepszyc los ludzi pracy.. Byc moze oni wcale tego nie chcieli i na szczescie dla nich okazles sie nieskuteczny?
franek cebula napisał(a):Nie odkryjê Ameryki je¿eli powiem,¿e nieuczciwych pracowników jest wiecej niz nieuczciwych pracodawców.Ten akurat ma taki "pomys³" na biznes i proponuje takie warunki umowy jakie proponuje.Dobrym prawem pracobiorcy jest nie skorzystanie z takiej oferty.
franek cebula napisał(a):Nie odkryję Ameryki jeżeli powiem,że nieuczciwych pracowników jest wiecej niz nieuczciwych pracodawców.Ten akurat ma taki "pomysł" na biznes i proponuje takie warunki umowy jakie proponuje.Dobrym prawem pracobiorcy jest nie skorzystanie z takiej oferty.
ManY? napisał(a):Ok więc Franiu ja Cię zatrudnie na czarno zapłacę Ci 4zł za godzinę i każe pracować po 11-12h non stop świątek piątek i niedziela a na końcu jeszcze zrobię Cię w ch_ja w sprawie nadgodzin , uważasz że mieści się to w "pomyśle na biznes" ?? po ch_ja w ogóle PUP prowadzi stronę internetową i zamieszcza tam ogłoszenia skoro za nie nie odpowiada ?? To ja założę stronę i tam się będą ogłaszać sami "pracodawcy" którzy zatrudniają na lewo i do tego jeszcze oszukują na i tak śmiesznych zarobkacg i też napiszę że nie ponoszę odpowiedzialności za to co tam się znajduje na tej mojej stronie, czas uświadomić urzędasom że nie są świętymi krowami i że podobnie jak rząd SĄ DLA NAS a nie my dla nich ! a debilom polecam dalej pisać że wszystko jest ok i dawać się dymać na prawo i lewo.
bjb napisał(a):mmmm... slynne z oszustw i nie godziwych warunkow pracy jak i traktowania pracownikow firma BJB ! ! ! Kleska.... Nie warto marnowac sobie chociazby jednego miesiaca zycia dla tej firmy. Odradzam.
Maja zapewne wszystko z gory ustalone, wiec ciezko bedzie CI sie uwolnic.
co znaczy "wszyscy"? ja pracowałem w tych salonach ponad dwa lata i wcale nie uważam, że to była pomyłka. Mam porównanie, bo wcześniej pracowałem w salonie Orange prowadzonym przez firmę z Koszalina. I zapewniam, że w Podkowie nie było źle. Nie twierdzę, że było idealnie, ale zawsze udało mi się dogadać z szefostwem.felip napisał(a):pracowalem w tym salonie i jest to wielka pomylka, zreszta wszycy tak twierdza
nie przypominam sobie, wręcz przeciwnie. Zdarzało się odmówić klientowi aktywacji, jeśli jego dokumenty budziły jakiekolwiek wątpliwoci nawet wtedy, gdy wykonanie planu było zagrożone.felip napisał(a):pozwala na falszowanie podpisow zeby tylko wyrobic plan,
no cóż, jak ktoś po szkoleniu rezygnuje z pracy, to wcale się nie dziwię... Na pewno nie brał kasy za szkolenie od osób które później pracowały.felip napisał(a):bierze 1000 zl za szkolenie
Wróć do Praca w Słupsku i nie tylko
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości