Nieuczciwi pracodawcy w Słupsku i okolicy

Czyli rozmowy o tym, czego w tym mieście nie ma...

Moderatorzy: sztaba, Moderator, dedal

Nieuczciwi pracodawcy w Słupsku i okolicy

Postprzez John Taylor » 2008-01-17, 10:44

"MAGAZYNIER – wyk. min średnie, osoba z doświadczeniem lub do przyuczenia
HURTOWNIA PAPIEROSÓW BJB Słupsk ul. Poznańska 98/99

tel. 059-842-46-67 p. Katarzyna Cekała, p. Urszula Grabka"

Przestrzegam przed tą firmą , zatrudniają pracownika,następnie 1-2 miesiące wykorzystują go i wyrzucają twierdząc, ze się nie nadaje.Nie wiem moze chodzi o składki ZUS by za pracownika nie odprowadzać?.Co miesiąc czy dwa jest oferta pracy w Urzędzie Pracy.Zgłaszałem to w Urzędzie,ale brak jakiejkolwiek reakcji.Jak śledzę poczynania tej firmy to już z 10 razy lub więcej widziałem ogłoszenie tej firmy.Może ktoś wie o co chodzi?
John Taylor

Odp: Nieuczciwi pracodawcy w Słupsku i okolicy

Postprzez Ary » 2008-01-17, 13:43

Nie wiem czy swiadomie ale poruszyles temat, ktory lezy u podstaw wielu problemow Polski. Z jednej strony nieuczciwy pracodawca, a z drugiej urzad wypiety na podatnika/obywatela. Nie musze dodawac kto siedzi lub wrecz lezy po srodku ? :)

Odnosze wrazenie ze prawo jest tylko przeszkoda, a powinno byc dokladnie odwrotnie. Nikt nie analizuje prawa, nie dba o jego rozwoj tylko wykorzystuje do wytlumaczenia wlasnego lenistwa.
Na temat prawa moralnego nawet nie bede probowal sie wypowiadac. Moralnosc to slowo, ktore dzisiaj budzi smiech, a nie zastanowienie ... .
Ary

Odp: Odp: Nieuczciwi pracodawcy w Słupsku i okolicy

Postprzez ManY? » 2008-01-20, 13:24

Problem niby "globalny" ale przy tym bardzo słupski :-D wiem coś o tym , i John Taylor też wie :-) wiele osób również tylko wielu jest tak wkur_ionych że nie chą o tym mówić i przyznać się że ktoś ich wydymał , wielu też boi się tego że później będą mieli problemy bo słupscy pracodawcy i te wszystkie firmy "krzak" to jedna zwarta sitwa 8-)
Niech żyje Wielki Proletaryat ! Niech żyje !
Awatar użytkownika
ManY?

Miejscowość: Słupsk

Postprzez Staś » 2008-01-20, 14:27

to zakaładaj własną działalność albo zapisz się do Solidarności u Szukały...
Awatar użytkownika
Staś

Postprzez Radek » 2008-01-22, 23:09

może łatwiej założyć temat...uczciwy pracodawca ?:))) Bo ten będzie nam serwer spowalniał :PP
Zapraszam
- http://www.gmkobylnica.pl
Awatar użytkownika
Radek

Miejscowość: KoByLniCa

Postprzez Adi » 2008-01-22, 23:42

Nieuczciwy? Budżet państwa. Szczególnie dla nauczycieli. I miasto. Szczególnie dla tych spoza kliki.
2-go wieczorem te flagi mogą jeszcze wisieć, ale 3-go rano... rozumiemy się? Będziemy się rozumieć, będzie dobrze... nie będziemy się rozumieć... rozumiemy się?
Adi

Miejscowość: Zaświaty

Postprzez werek » 2008-01-23, 09:26

Sporo nieuczciwych pracodawcow buszuje w regionie. Hasaja nie niepokojeni przez nikogo.
Wystarczy sledzic ogloszenia z Urzedu Pracy i zwrocic uwage, ktorzy sie tam regularnie (2-3 miesieczne odstepy czasowe) oglaszaja ciagle szukajac pracownikow na te same stanowiska.
Ogloszenia prasowe to juz zupelnie inna bajka :-P
Generalnie - tam, gdzie wystepuje duza rotacja personelu, mozna zalozyc z gory, ze cos jest nie tak.
Pozdrawiam
Pozdrowionka
werek
UNITED KINGDOM ;-)
Awatar użytkownika
werek

Miejscowość: ..........

Postprzez mac » 2008-01-23, 11:10

potwierdzam to samo zauważyłem co 2-3 miesiące powtórka z rozrywki co niektórych firmach w buszu.Zastanawia mnie co na to PIP?.
Awatar użytkownika
mac

Miejscowość: slupsk

Re: Odp: Odp: Nieuczciwi pracodawcy w Słupsku i okolicy

Postprzez ManY? » 2008-01-23, 18:42

mac napisał(a):potwierdzam to samo zauważyłem co 2-3 miesiące powtórka z rozrywki co niektórych firmach w buszu.Zastanawia mnie co na to PIP?.

Jak to co ?? mają to w d_pie , urzędasom z PUP nie chce się nawet sprawdzić wyrywkowo kilku ofert , umieścili jakiś czas temu na swej witrynie taki napis: "ZA OFERTY PRACY UMIESZCZANE PRZEZ PRACODWACÓW URZĄD PRACY NIE ODPOWIADA ! "
A kto ma niby za nie odpowiadać ?? jest to w końcu urząd więc wszelkie podawanie nieprawdziwych treści oraz kombinacje niezgodne z prawem powinny BYĆ KARANE przez PUP , i sprawdzane - chociaż kilka wyrywkowo.Bo albo to jest jakiś urząd albo stado niefrasobliwych nierobów - albo rybki albo pipki.Jeśli urzędnicy z PUP nie potrafią sobie z tym problemem poradzić to niech się zwolnią na ich miejsce znajdzie się kto inny, urzędnicy zbytnio przyzwyczaili się chyba do roli świętych krów. Jakiś czas temu doniosłem na jednego ze słupskich przedsiębiorców który to zmuszał ludzi do pracy na czarno, nie szanował pracowników, życzył sobie aby pracowali po 10-11h dziennie w tym soboty i często niedziele za które było płacone identycznie jak za dzień powszedni - oczywiście sukcesywnie oszukiwał na nadgodzinach. I co ?? PUP obiecał że to sprawdzi i zajmie się
tym.Minął niemal rok a ja zdążyłem już poznać kolejne dwie osoby wykozystane przez tego pracodawcę tak więc pracodawca ten nie zmienił się wcale do tego czasu.Lecz ciągle bezkarnie umieszcza ogłoszenia na stronie PUP i większość ich wraca po 2- góra 3-4 miesiącach -więc jest tak jak było....
Awatar użytkownika
ManY?

Postprzez blacknumberone » 2008-01-24, 14:30

Many, nie pisz prosze wiecej takich bzdur jak powyzej. Od łamania praw pracownika nie jest PUP tylko PIP i sady pracy.. To samo dotyczy ogłoszen. To, ze urzednicy PUP nic nie robia to prawda. Jednak nie nalezy do ich obowiazkow weryfikacja ogloszen zamieszczanych przez innych, a tym bardziej branie za nie odpowiedzialnosci.
Dziwne wiec jest, ze powiedzieli Ci, ze zajma sie Twoim donosem skoro to nie ich dzialka. Sam rowniez powinienes wiedziec, ze udales sie z nim w niewlasciwe miejsce. Zapewne dzialales w dobrej wierze polepszyc los ludzi pracy.. Byc moze oni wcale tego nie chcieli i na szczescie dla nich okazles sie nieskuteczny?
Miała być demokracja, a tu każdy ma swoje zdanie - Lech Wałęsa
Najkrótsza droga do socjalizmu, to wprowadzenie demokracji - Karol Marks
Image
Awatar użytkownika
blacknumberone

Miejscowość: suburbia

Postprzez ManY? » 2008-01-24, 20:21

blacknumberone napisał(a):Many, nie pisz prosze wiecej takich bzdur jak powyzej. Od łamania praw pracownika nie jest PUP tylko PIP i sady pracy.. To samo dotyczy ogłoszen. To, ze urzednicy PUP nic nie robia to prawda. Jednak nie nalezy do ich obowiazkow weryfikacja ogloszen zamieszczanych przez innych, a tym bardziej branie za nie odpowiedzialnosci.
Dziwne wiec jest, ze powiedzieli Ci, ze zajma sie Twoim donosem skoro to nie ich dzialka. Sam rowniez powinienes wiedziec, ze udales sie z nim w niewlasciwe miejsce. Zapewne dzialales w dobrej wierze polepszyc los ludzi pracy.. Byc moze oni wcale tego nie chcieli i na szczescie dla nich okazles sie nieskuteczny?

Taaaa a dlaczego zamieszczają dalej ogłoszenia takich oszustów ??
Awatar użytkownika
ManY?

Postprzez John Taylor » 2008-01-24, 20:46

by pokazać ze coś robią dla bezrobotnych
John Taylor

Postprzez franek cebula » 2008-01-24, 21:22

Nie odkryję Ameryki jeżeli powiem,że nieuczciwych pracowników jest wiecej niz nieuczciwych pracodawców.Ten akurat ma taki "pomysł" na biznes i proponuje takie warunki umowy jakie proponuje.Dobrym prawem pracobiorcy jest nie skorzystanie z takiej oferty.
franek cebula

Re: Odp: Odp: Nieuczciwi pracodawcy w S³upsku i okolicy

Postprzez cat » 2008-01-24, 21:44

franek cebula napisał(a):Nie odkryjê Ameryki je¿eli powiem,¿e nieuczciwych pracowników jest wiecej niz nieuczciwych pracodawców.Ten akurat ma taki "pomys³" na biznes i proponuje takie warunki umowy jakie proponuje.Dobrym prawem pracobiorcy jest nie skorzystanie z takiej oferty.

!
święta prawda
!
cat

Postprzez ManY? » 2008-01-24, 22:30

franek cebula napisał(a):Nie odkryję Ameryki jeżeli powiem,że nieuczciwych pracowników jest wiecej niz nieuczciwych pracodawców.Ten akurat ma taki "pomysł" na biznes i proponuje takie warunki umowy jakie proponuje.Dobrym prawem pracobiorcy jest nie skorzystanie z takiej oferty.

Ok więc Franiu ja Cię zatrudnie na czarno zapłacę Ci 4zł za godzinę i każe pracować po 11-12h non stop świątek piątek i niedziela a na końcu jeszcze zrobię Cię w ch_ja w sprawie nadgodzin , uważasz że mieści się to w "pomyśle na biznes" ?? po ch_ja w ogóle PUP prowadzi stronę internetową i zamieszcza tam ogłoszenia skoro za nie nie odpowiada ?? To ja założę stronę i tam się będą ogłaszać sami "pracodawcy" którzy zatrudniają na lewo i do tego jeszcze oszukują na i tak śmiesznych zarobkacg i też napiszę że nie ponoszę odpowiedzialności za to co tam się znajduje na tej mojej stronie, czas uświadomić urzędasom że nie są świętymi krowami i że podobnie jak rząd SĄ DLA NAS a nie my dla nich ! a debilom polecam dalej pisać że wszystko jest ok i dawać się dymać na prawo i lewo.
Awatar użytkownika
ManY?

Postprzez blacknumberone » 2008-01-25, 07:55

Nie podoba Ci się? Nie pracuj. Po co Ci do tego urzędnik? Jesteś Many niereformowalny. Niewiele rozumiesz ale serwujesz opinie na każdy temat. Staje się to powoli męczące. Ręce opadają.
Miała być demokracja, a tu każdy ma swoje zdanie - Lech Wałęsa
Najkrótsza droga do socjalizmu, to wprowadzenie demokracji - Karol Marks
Image
Awatar użytkownika
blacknumberone

Miejscowość: suburbia

Postprzez cylilonek » 2008-01-25, 08:09

ManY? napisał(a):Ok więc Franiu ja Cię zatrudnie na czarno zapłacę Ci 4zł za godzinę i każe pracować po 11-12h non stop świątek piątek i niedziela a na końcu jeszcze zrobię Cię w ch_ja w sprawie nadgodzin , uważasz że mieści się to w "pomyśle na biznes" ?? po ch_ja w ogóle PUP prowadzi stronę internetową i zamieszcza tam ogłoszenia skoro za nie nie odpowiada ?? To ja założę stronę i tam się będą ogłaszać sami "pracodawcy" którzy zatrudniają na lewo i do tego jeszcze oszukują na i tak śmiesznych zarobkacg i też napiszę że nie ponoszę odpowiedzialności za to co tam się znajduje na tej mojej stronie, czas uświadomić urzędasom że nie są świętymi krowami i że podobnie jak rząd SĄ DLA NAS a nie my dla nich ! a debilom polecam dalej pisać że wszystko jest ok i dawać się dymać na prawo i lewo.

Nie bardzo rozumiem jak możesz zmusić kogoś do pracy 11-12 non stop w świątek piątek ??

Przyjmując się do pracy po 8 godzinach przebieram się i idę do domu następnego dnia robię podobnie, wbijam w to że szef zmienia wszystkie kolory swojej skóry ze złości i wszystko pod jednym warunkiem że Ja zgadzam się na wcześniejsze ustalone warunki (co dzień 12godz. świątek piątek)
Więc co ma UP do mnie i pracodawcy jest mi ciężko ale się godzę, jeżeli mi nie odpowiada to się zwalniam, podając swojego pracodawcę do PiP o zaległe nadgodziny i takie tam.

UP ma obowiązek wystawiać ogłoszenia każdego pracodawcy a ocena warunków pracy dokonują sami zainteresowani, choćby w obecnym wątku ;-)
cylilonek

Postprzez Slawek » 2008-01-25, 16:53

takich pracodowców niebyłoby gdyby ludzie sie nie godzili na taki układ, a teraz jest najlepszy czas na to żeby się postawić i odejśc (choc domyslam sie ze sa sytuacje ekstremalne, kiedy ktos nie ma wyjscia i musi chocby w takich "warunkach" pracowac), ale skoro ludzie godza sie na to to mamy efekt... podobnie jest ze zlodziejami... maja paserow to kradna, jakby ludzie nie kupowali kradzionych rzeczy to zlodziejstwo zmniejszyloby sie 10 krotnie
Slawek

Postprzez killer2424 » 2008-01-30, 19:36

troszke przeginacie z tym wszystkim... urzad pracy rzeczywiscie to kupa baranow, ale dzisiaj rynek pracy jest taki, ze bezrobotny nie ma tam nawet po co isc, chyba ze ktos nie chce pracowac, to lata co miesiac czy dwa liste podpisac... ogloszenia rzeczywiscie sie powtarzaja, ale jak ktos w danej branzy juz robil, to pokatnie juz wie, kogo omijac... dobrze ze tacy pracodawcy teraz maja gorzej, bo ludzie od nich odchodza, i jest oki, rynek czasami sam weryfikuje takie rzeczy... oby bezrobocie nie wzrastalo, a spadalo....
killer2424

Miejscowość: słupsk

Postprzez Radek » 2008-02-07, 17:24

Dokładnie jak ja szukałem pracy przez pracodawce, to traciłem tylko czas i w pewnym momencie już w PUP się nie pokazałem. Jedyny patent to chodzić i jeszcze raz chodzić, składać CV i pytać. Co do Urzędu pracy to ich utrzymanie jest bardzo dla nas kosztowne, wręcz ogromnie. . .
Awatar użytkownika
Radek

Miejscowość: KoByLniCa

Postprzez wlahalas » 2008-04-14, 14:07

mmmm... slynne z oszustw i nie godziwych warunkow pracy jak i traktowania pracownikow firma BJB ! ! ! Kleska.... Nie warto marnowac sobie chociazby jednego miesiaca zycia dla tej firmy. Odradzam. Maja zapewne wszystko z gory ustalone, wiec ciezko bedzie CI sie uwolnic.
wlahalas

Postprzez mac » 2008-04-14, 17:34

bjb napisał(a):mmmm... slynne z oszustw i nie godziwych warunkow pracy jak i traktowania pracownikow firma BJB ! ! ! Kleska.... Nie warto marnowac sobie chociazby jednego miesiaca zycia dla tej firmy. Odradzam.

Maja zapewne wszystko z gory ustalone, wiec ciezko bedzie CI sie uwolnic.

nie rozumiem tego zdania.Możesz te zdanie rozszerzyć co masz na myśli?.
Awatar użytkownika
mac

Miejscowość: slupsk

Postprzez John Taylor » 2008-04-14, 18:59

Jak czytac ogloszenia o prace!!!

"Dolacz do naszej szybko rozwijajacej sie firmy" - Na pewno nie bedziemy mieli czasu Cie przeszkolic.

"Luzna atmosfera w pracy" - Z tej pensji, ktora dostaniesz, nie bedzie Cie stac na garnitur. Poza tym paru gosci u nas ma tatuaze na calym ciele i nosi kolczyki w nosie.

"Wymagana terminowosc i punktualnosc" - W momencie, gdy zaczniesz prace, bedziesz mial od razu 6 miesiecy zaleglosci.

"Elastyczny czas pracy" - Musisz byc elastyczny, zeby pracowac po nocach

"Szeroki zakres odpowiedzialnosci" - Kazdy w biurze bedzie mogl Ci rozkazywac.

"Mile widziana umiejetnosc zwracania uwagi na szczegoly" - Zliwidowalismy niedawno dzial kontroli jakosci.

"Silna motywacja do pracy" - Kandydatki nie moga miec dzieci (w planach tez nie).

"Prosimy stawic sie osobiscie" - Jesli jestes stary, gruby lub brzydki to Twoje stanowisko bedzie juz zajete.

"Prosimy nie dzwonic" - W sumie stanowisko jest juz dawno obsadzone, to ogloszenie to tylko formalnosc.

"Poszukujemy kandydatow z bogatym doswiadczeniem" - Bedziesz musial zastapic trzech ludzi, ktorzy wlasnie odeszli.

"Ciagla chec podnoszenia kwalifikacji" - Bedziesz sie musial wszystkiego sam nauczyc.

"Niezbedna umiejetnosc rozwiazywania problemow" - Wlasciwie to u nas panuje taki chaos, ze i tak sie w niczym nie polapiesz.

"Stanowisko wymaga umiejetnosci menedzerskich" - Bedziesz mial zakres obowiazkow kierownika, ktoremu na pewno nie bedzie odpowiadala pensja.

"Dobre zdolnosci komunikacyjne" - Kierownik mowi, Ty sluchasz, potem zgadujesz, co chcial powiedziec i robisz to.
John Taylor

Postprzez wlahalas » 2008-04-15, 23:11

Powiem jedno... Z opowiadan bylych pracownikow wynika,ze nie warto wciagac sie w bagno. Gorzej.... w gowno!!
wlahalas

Postprzez killer2424 » 2008-04-22, 18:25

przestrzegam przed praca w salonie Orange w Podkowie, tam tez co 2-3 miesiace zmienia sie ekipa, rzadzi tam taki jeden facio, co ciagle cos mu nie pasuje. chyba sam ze swojego zycia jest niezadowolony, to i szkaluje innych. ogloszenie do pracy do tego salonu cyklicznie pojawia sie i na stronach PUPu, jak i na slupskich portalach. szkoda czasu, aby pracowac w tym kolchozie !!!
killer2424

Miejscowość: słupsk

Postprzez gostek » 2008-04-22, 19:27

killer2424, nie przesadzajmy. Nie jest gorzej niż w innych salonach. Ale wiesz, jak ktoś spóźnia się do pracy godzinę i jeszcze robi łaskę, że przychodzi do pracy (a chyba wiesz o co i o kogo chodzi) to nic dziwnego że długo nie zagrzał miejsca. Znam takich, co przepracowali tam po kilka lat i nie narzekali.
gostek

Postprzez John Taylor » 2008-10-06, 18:56

Szykują się duże zmiany w kodeksie pracy

Pracownicy, którzy zostali bezprawnie zwolnieni, będą mogli ubiegać się nawet o kilkaset tys. zł odszkodowania. Sejm poprze zapewne senacki projekt w tej sprawie, który dostosowuje przepisy do orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego.

Z kolei rząd wycofał się z pomysłu, aby pracownikowi za czas dyżuru pełnionego w miejscu pracy przysługiwało wynagrodzenie, bez względu na to, czy w jego trakcie rzeczywiście musiał wykonywać obowiązki pracownicze. To tylko nieliczne przykłady projektowanych zmian w kodeksie pracy.

Niemal na pewno od przyszłego roku urlop macierzyński, w zależności od liczby urodzonych dzieci, zostanie wydłużony o dwa lub trzy tygodnie. Rodzice, którzy mają prawo do urlopu wychowawczego, będą z kolei chronieni przed zwolnieniem.

Wszystko wskazuje też, że w życie wejdzie projekt nowelizacji k.p. umożliwiający pracownikom ubieganie się o odszkodowanie cywilne za bezprawne lub nieuzasadnione zwolnienie. Mogą być one kilkunastokrotnie wyższe od obecnych i sięgać nawet kilkudziesięciu tys. zł.

Pracodawcy mogą się też spodziewać, że ustawodawca wprowadzi do k.p. rozszerzoną definicję molestowania. Pojęcie to będzie oznaczać nie tylko naruszenie godności albo poniżenie pracownika, ale także stworzenie wobec niego m.in. zastraszającej atmosfery.

Czy wg projektu - pracodawca będzie musiał wyznaczać pracownika odpowiedzialnego za ewakuację i udzielanie pierwszej pomocy w firmie? Czy pracodawcy będą musieli przywracać do pracy bezprawnie zwalniane kobiety w ciąży? Czy koszty podróży służbowej będą zwracane? Dlaczego prawo pracy jest coraz bardziej niespójne i sprawia kłopoty interpretacyjne firmom i pracownikom?

Łukasz Guza

Więcej: Gazeta Prawna 6.10.2008 (195) - str.8
John Taylor

Uwaga na pracodawców!

Postprzez John Taylor » 2008-10-16, 08:14

Każdy kiedyś musi zacząć pierwszą pracę. Pomóc rodzinie, opłacić szkołę czy choćby zarobić na własne wydatki. Początki często nie są takie proste jakby się mogło wydawać. Młody człowiek z niewiedzy natrafia na nieuczciwych pracodawców, których w dzisiejszych czasach jest coraz więcej.
Wielu młodych ludzi wychodzi z założenia, że jak pierwsza praca, to musi być łatwa. Człowiek bez wykształcenia "łapie" się każdej pracy, byleby mieć z tego jakąś "kasę". Nieuczciwi pracodawcy z tego korzystają. W prasie często spotykamy ogłoszenie "rozdawanie ulotek za 1000 zł miesięcznie". Ogłoszenie brzmi zachęcająco, tyle tylko, że nie jest nigdzie napisane, ile trzeba rozdać tych ulotek, by ten 1000 złotych znalazł się w naszych rękach. Smutne jest to, że choć większość wie, że z ulotek nie da się tyle zarobić, zdarzają się osoby, które w to wierzą. Słyszałem ostatnio historię, że młody człowiek cały miesiąc rozdawał takie ulotki, po czym dowiedział się, że na wynagrodzenie nie ma co liczyć, bo nie spełnił normy rozdanych reklam. Umowy oczywiście nie miał, bo po co, pracodawca uczciwy, więc nie trzeba się było bawić w podpisy. Wystarczyły słowa, że to praca elastyczna, rozdajesz kiedy chcesz i ile czasu chcesz.

Młodzi ludzie ciągną w kierunku pracy za barem. Kontakt z ludźmi, miła atmosfera, praca bardzo urozmaicona. W większości barów przyjmują osoby bez doświadczenia. Warunkiem jest przeszkolenie. Szkolenie pracownika trwa przeważnie jeden dzień, choć zdarzają się kilkudniowe. Na porządku dziennym jest, że za takie szkolenie pracownik dostaje pieniądze. Są jednak wyjątki. Pracodawca zapewnia, że zatrudni pracownika na 100%, warunkiem jednak jest szkolenie. Na takim szkoleniu pracodawca pokazuje po kolei gdzie co jest, a następnie zostawia pracownika, żeby się oswoił z miejscem pracy. Po jakimś czasie daje pracownikowi coraz więcej zajęć do wykonania, a młody człowiek głupi myśląc, że to sprawdzenie, robi wszystko jak w zegarku. Po całym dniu męczącego testu pracownik słyszy z ust szefa, że ten oddzwoni i umówi się na termin podpisania umowy i rozpoczęcia pracy. Telefonu jednak już nie otrzymujemy, ponieważ następnego dnia kolejna nieświadoma osoba szkoli się u "uczciwego" szefa.

O ofertach pracy za granicą nie ma co się rozpisywać, bo każdy wie, jakie niebezpieczeństwa za tym idą. Wyzyskiwanie pieniędzy, okradanie w trakcie podróży czy też obiecywanie kokosów w nowym kraju, jednak tylko obiecywanie. Nie należy do końca ufać pośrednictwu pracy. Prawdą jest, że w takim miejscu nie ma sposobu, żeby nie znaleźć pracy, jednak dużą część z zarobionych przez Ciebie pieniędzy bierze sobie właśnie taki prywatny pośredniak. Sposobem na łatwe zarobienie większych pieniędzy jest przejrzenie ofert pracy u pośrednika pracy i udanie się bezpośrednio do zakładu pracy. Skoro wystawili ogłoszenie u pośrednika, że potrzebują pracownika, to czemu mieliby nie przyjąć go, gdy stawi się u nich osobiście?

Życie nie jest usłane różami. Miejsc pracy jest dużo, lecz tak samo dużo jest oszustów. Przy wyborze pracy trzeba byś bardzo uważnym. Nie wstydzić się o wszystko pytać. Uczciwy pracodawca odpowie na wszystkie pytania bez problemu. Tylko oszust będzie się wykręcał i gdy zauważy, że ma do czynienia z osobą, która byłaby w stanie go rozgryźć, szybko się jej pozbędzie i znajdzie innego „leszcza".
John Taylor

orange w podkowie

Postprzez felip » 2009-02-05, 21:59

kiler ma racje ... pracowalem w tym salonie i jest to wielka pomylka, zreszta wszycy tak twierdza, "stary" robi tak zeby tylko w jego portfelu sie zgadzalo, pozwala na falszowanie podpisow zeby tylko wyrobic plan, bierze 1000 zl za szkolenie ( gdzie nigdzie wiecej tego nei ma), oszczedza na wszstkim, wszystkie glupie swoje wymysly tlumaczy ze Manager tak kazal, brak dostepu do chociazby gg, bo manager sie nei zgadza :), majac punkt w leclercu np nie pozwolil miec grzejnika gdyz hala ta nie pozwala niby na zbyt duze zurzycie pradu, heeh smiech na sali panie rojek.... specjalnie napisalem malymi literami gdyz nei mam szacunku do tej osoby :)
felip

Postprzez gostek » 2009-02-06, 09:33

felip napisał(a):pracowalem w tym salonie i jest to wielka pomylka, zreszta wszycy tak twierdza
co znaczy "wszyscy"? ja pracowałem w tych salonach ponad dwa lata i wcale nie uważam, że to była pomyłka. Mam porównanie, bo wcześniej pracowałem w salonie Orange prowadzonym przez firmę z Koszalina. I zapewniam, że w Podkowie nie było źle. Nie twierdzę, że było idealnie, ale zawsze udało mi się dogadać z szefostwem.
felip napisał(a):pozwala na falszowanie podpisow zeby tylko wyrobic plan,
nie przypominam sobie, wręcz przeciwnie. Zdarzało się odmówić klientowi aktywacji, jeśli jego dokumenty budziły jakiekolwiek wątpliwoci nawet wtedy, gdy wykonanie planu było zagrożone.
felip napisał(a):bierze 1000 zl za szkolenie
no cóż, jak ktoś po szkoleniu rezygnuje z pracy, to wcale się nie dziwię... Na pewno nie brał kasy za szkolenie od osób które później pracowały.

Szkoda, że nie napisałeś, że wynagrodzenie zawsze było na czas, uczciwie płacił za nadgodziny, jak był zrobiony plan sprzedaży to i premie były...
gostek

Następna

Wróć do Praca w Słupsku i nie tylko

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości